Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Međužupanijski stručni skup nastavnika u području strojarstva, brodogradnje i metalurgije

1.06.2019
Korčula, 01.06.2019.god.
Glavna slika

Nastavnici naše škole sudjelovali su ove godine već tradicionalno  na međužupanijskom stručnom skupu koji je organiziralo Županijsko stručno vijeće Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem naše, Šibensko-kninske županije.


Domaćin stručnog skupa bila je Srednja škola Petra Šegedina iz Korčule.

Nastavnike sudionike kolega Matej Lazarević upoznao je s novim modelom natjecanja WorldSkills Croatia te kako se ovo natjecanje po prvi puta održalo po novom modelu na Zagrebačkom velesajmu.

Kolege iz škole domaćina, Zoran Sardelić i Ranko Klisura, prezentirali su brodostrojarski simulator te mogućnosti koje nudi za korištenje u redovnoj nastavi učenika koji se obrazuju za zanimanje tehničar za brodostrojarstvo i brodski mehaničar.

Kolege iz Srednje škole Metković, Milan Barišić i Zoran Grgić, sudionici su mobilnosti u Dublin u Irskoj kroz projekt Erasmus+ „Nove vještine za nove mogućnosti“ zajedno s kolegama iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik koja je nositelj projekta, Industrijske škole Split i Tehničke škole Šibenik. Na stručnom usavršavanju kroz promatranje rada stekli su nova saznanja o karakteristikama pasivnih i pametnih kuća. Upoznali su se s irskim obrazovnim sustavom s naglaskom na strukovno obrazovanje te s primjerima dobre prakse. O svojim iskustvima i novim saznanjima upoznali su sve prisutne.

Mirjana Škugor i Zoran Hadžić, nastavnici naše škole i članovi projektnog tima za izradu projektnog prijedloga za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA za podsektor strojarstva, prezentirali su buduću svrhu RCK te projektne planove za njegovo ostvarenje financirane kroz fondove EU „Koherentnost i kohezija“ i „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Kolega Ante Žuvela iz Srednje škole Blato na Korčuli prezentirao je mogućnosti 3D skeniranja i 3D printanja na vrlo interesantan način.

Osim radnog dijela skupa, nastavnici su posjetili i stari dio prekrasnog grada Korčule.


02.jpg 07.jpg 04.jpg 01.jpg 06.jpg 03.jpg 08.jpg 09.jpg

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?