Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Obavijest za učenike - Projekt "Nove vještine za nove mogućnosti 3"

15.09.2020
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik
Glavna slika

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila nam je projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+.

Projekt „Nove vještine za nove mogućnosti 3" predviđa obavljanje trotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj, te dvotjednu mobilnost u strukovnim školama u Španjolskoj.


Mobilnost je namijenjena učenicima svih zanimanja kako slijedi:

  1. Brodski električar – učenici 3. i 4. razreda

Za mobilnost se mogu prijaviti i učenici 2. razreda, no prednost pri odabiru imat će stariji učenici.

  1. Ostala zanimanja - učenici 2. i 3. razreda te učenici koji su položili završni ispit 2020.g.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2020./2021. Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. njegovi će se troškovi pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

PRIJAVE

Prijavnice i informacije o projektu mogu se preuzeti od ponedjeljka, 14. rujna 2020. kod koordinatorice projekta, prof. Eleonore Rupić, ili kod članice projektnog tima, prof. Mirjane Škugor, u uredu koordinatorice projekata Erasmus+ u prizemlju (vrata desno od Učeničkog servisa). Prijavnice učenici mogu preuzeti i u elektroničkom obliku na Facebook stranici škole.

Prijave se primaju zaključno sa 22. rujna 2020. godine, a predaju se također u uredu koordinatorice projekta. Projektni tim izdat će učenicima potvrdu o predanoj prijavi.

Radno vrijeme ureda:

Smjena A/B (14.9. ujutro)

Utorak                        3. sat

Srijeda                        2. sat

Smjena C/D/E (14.9. popodne)

Četvrtak                      5. sat

Prijavnice preuzete u elektroničkom obliku mogu se poslati i elektroničkom poštom na adresu: eleonora.rupic@skole.hr.

ODABIR SUDIONIKA

Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

- zrelost za funkcioniranje u stranom okruženju i motivacija – 40% ukupnih bodova

- stručna znanja i vještine - 30%

- znanje engleskog jezika - 20%

- prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda - 10%

Bodovanje će obaviti povjerenstvo na temelju uspjeha u prethodnoj školskoj godini, motivacijskog pisma te konzultacija s predmetnim nastavnicima i razrednim vijećima. Maksimalan broj bodova je 100. Učenici moraju ostvariti najmanje 60 bodova da bi imali pravo sudjelovanja, s time da u prva dva kriterija moraju ostvariti najmanje 50% od najvećeg broja bodova za taj kriterij. Učenici koji su u prošloj školskoj godini imali ocjenu iz vladanja „loše“ ili pedagošku mjeru Opomene pred isključenje nemaju pravo sudjelovati.

Dodatnih 5 bodova dodijelit će se učenicima koji dosad nisu sudjelovali na mobilnosti, te za brodske električare, učenicima 3. i 4. razreda. Ove je bodove moguće ostvariti samo u slučaju da učenik ispunjava gore navedene kriterije.

Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika te raspoloživom broju za pojedinu državu mobilnosti.

OBJAVA REZULTATA

Privremene rang-liste s bodovima bit će objavljene najkasnije 25. rujna 2020. na oglasnoj ploči, mrežnoj stranici škole te Facebook stranici škole, a prijavljeni učenici bit će navedeni pod šiframa koje sami odaberu.

Na rezultate odabira učenici mogu uložiti žalbu koja se također predaje koordinatorici projekta. Rok za žalbu je 30. rujna 2020.

Konačni rezultati odabira bit će objavljeni najkasnije 2. listopada 2020.

Dokumenti za preuzimanje:

Motivacijsko pismo

PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU "NOVE VJEŠTINE ZA NOVE MOGUĆNOSTI 3"