Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

PROJEKT „RAZVOJ MREŽE KLUBOVA ZA ZAPOŠLJAVANJE NA PODRUČJU ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE“

15.03.2021
suradnja s Centrom za socijalnu inkluziju Šibenik
Glavna slika

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik partner je u projektu Centra za socijalnu inkluziju Šibenik  „Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije“.  Projekt je u potpunosti  financiran od strane  Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Glavni cilj je doprinijeti učinkovitoj provedbi županijskih strategija razvoja ljudskih potencijala, a specifični cilj je povećati zapošljivost ranjivih skupina na području naše županije.  


Projektom će se pokrenuti klubovi za zapošljavanje prilagođeni potrebama nezaposlenih ranjivih skupina na kojima će razvijati vlastita znanja i vještine. Također bit će im osigurana i redovita individualna savjetovanja. S druge strane, s mladim ljudima, učenicima osnovnih i srednjih škola bit će provedeno istraživanje o potrebama za informacijama i radionicama usmjerenim boljoj pripremi učenika za ulazak na tržište rada. Na osnovu provedenog istraživanja kreirat će se prema izraženim potrebama učenika  radionice i terenski posjeti.

Zajedno s partnerima razvit će se model zapošljavanja uz podršku te izraditi i provesti pilot program osposobljavanja za uslužno-turistička zanimanja.

 

Trajanje projekta: 11. travnja 2019. - 10. listopada 2021. godine

 

Ciljane skupine:

  • 50 pripadnika ranjivih skupina (dugotrajno nezaposleni, osobe s invaliditetom, branitelji, žene, mladi i osobe starije od 50 godina)
  • 200 učenika osnovnih i srednjih škola

 

Nositelj projekta je Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, a partneri na projektu su:

  • Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik;
  • Centar za socijalnu skrb Šibenik;
  • Industrijsko - obrtnička škola Šibenik;
  • Srednja škola Lovre Montija, Knin;
  • Medicinska škola Šibenik.