Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA U DISCIPLINI KUĆNE INSTALACIJE

23.04.2021
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 23.travnja 2021.g.
Glavna slika
Domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u disciplini Kućne instalacije ove je godine bila naša, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, a natjecanje se zbog pandemije održalo u online okruženju.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 škola. Uz našu školu bile su tu i Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja iz Rijeke, Srednja škola Metković, Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju, Industrijska škola Split, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar i Obrtna tehnička škola Šibenik.

U ovoj natjecateljskoj disciplini učenici se natječu timski u paru. Boje naše škole nosili su Josip Malenica (instalater grijanja i klimatizacije) i Leon Urlich-Morić (vodoinstalater), učenici 3.razreda pod vodstvom mentorice Natalije Paić.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mirjana Škugor (Industrijsko-obrtnička škola Šibenik), Marija Rezić (Obrtna tehnička škola Split), Danja Mujan (Srednja strukovna škola Blaž Juraj Trogiranin, Trogir) i Domina Cikatić Šanjić (Obrtnička-industrijska škola Imotski) putem velikog ekrana nadgledale su provedbu natjecanja te učenike ocjenjivale metodama prosudbe i mjerenja.

U svim škola sudionicima učenicima su informatičku i tehničku podršku davali njihovi nastavnici, a u našoj školi bili su to nastavnici Ivica Banovac i Danijel Škugor.

Natjecanje se odvijalo kroz tri modula:

Modul 1 – specifikacija potrebnog materijala prema nacrtu

Modul 2 – dimenzioniranje, izrada i montaža cijevnog razdjelnika

Modul 3 – dimenzioniranje, izrada i montaža cjevovoda hladne i tople potrošne vode

Unatoč manjim greškama kod izrade zadataka, naši su učenici osvojili visoko 2.mjesto završivši zadatak u predviđenom vremenu.

Čestitamo učenicima i mentorici!

Ovo natjecanje sastavni je dio projekta „ARS MECHANICA za nove kompetencije“ kojeg je nositelj Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, imenovana Regionalnim centrom kompetenetnosti za podsektor strojarstva financiranog iz Europskog operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.


Rezultate natjecanja možete preuzeti na sljedećem linku: REZULTATI NATJECANJA (PDF)

02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg