Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Početna konferencija - Predstavljanje projekta “ARS MECHANICA za nove kompetencije”

8.07.2021
Šibenik, 08.srpnja 2021.g.
Glavna slika

Danas je u Adriatic Business Centru u Šibeniku javnosti predstavljen naš projekt Regionalnog centra kompetentnosti “ARS MECHANICA za nove kompetencije” za podsektor strojarstvo vrijedan 30.689.898,49 kn koji se financura iz Europskog socijalnog fonda .


Projekt se realizira uz značajnu tehničku podršku Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

O projektu i njegovom značaju za županiju i regiju govorili su župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Zoran Živković i ravnateljica Razvojne agnecije Mira Lepur, a o detaljima projekta javnost je pobliže upoznala projektna koordinatorica Mirjana Škugor.

Cilj je do kraja 2023.g. uspostaviti regionalni centar kompetentnosti za strukovno obrazovanje u strojarstvu koji će omogućiti učenicima i odraslim polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih gospodarstvu na području tri županije, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske.

U provedbu cjelokupnog projekta uključeni su kao partneri Šibensko-kninska županija i Tehnička škola Šibenik, Srednja škola Metković, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba te brojni poslovni subjekti: Impol-TLM d.o.o., Ivanal d.o.o, Klima elektro Šupe, ZM-Vikom d.o.o., Capax d.o.o, Elektrolux d.o.o, Gambi d.o.o i Auto Centar Šibenik d.o.o.

U novom Regionalnom centru kompetentnosti ARS MECHANICA (bivši Importane centar) u neposrednoj blizini škole uspostaviti će se radionice za zavarivanje, za brodomehaniku, automehatroniku i dijagnostiku, autooptiku i vulkanizerstvo, limarija, bravarija i lakirnica, praktikumi za pneumatiku, hidrauliku i mehatroniku, kućne instalacije, ispitivanje materijala. Kroz rad na novoj suvremenoj opremi učenike će voditi educirani nastavnici koji će kroz projekt povećati svoje stručne i metodičke kompetencije.

Kroz projekt će se uspostaviti upravljačka struktura i osmisliti proces osiguranja kvalitete. Proširit će se mreža partnera u RH i inozemstvu, modernizirati će se postojeći strukovni kurikulumi te uvesti novi strukovni programi.

U okviru projekta predviđena je i komunikacijska kampanja za podizanje svjesti I interesa učenika i roditelja za strukovna zanimanja.


02.jpg 03.jpeg 04.jpeg