Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

„ČISTA ENERGIJA ZA LJEPŠU EUROPU“

29.03.2016
Učenici šibenske Industrijsko-obrtničke škole u Sevilli će izrađivati električno vozilo
Glavna slika

Deset učenika, među kojima i jedna učenica Industrijsko-obrtničke škole Šibenik koji se školuju za automehaničara od 27. ožujka sudjelovat će u projektu 'Čista energija za ljepšu Europu' u okviru kojeg će izrađivati električno vozilo.


Čeka ih dvotjedni rad na izradi električnog vozila, tečaj španjolskog jezika i razgledavanje predivne Andaluzije. U Andaluziju ih vodi njihov profesor Marin Dodig.

Nakon učenika, na mobilnost u sklopu programa Erasmus+ ide i osam nastavnika stručnih predmeta iz područja strojarstva i elektrotehnike, a 14.svibnja 18 učenika zanimanja vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater i elektromehaničar. Automehaničari će raditi električno vozilo takozvani e-buggy, a druga grupa solarnu kuću.

Projekt pod nazivom “Čista energija za ljepšu Europu” projekt je mobilnosti nastavnika u svrhu stručnog usavršavanja i učenika u svrhu obavljanja praktične nastave u strukovnim školama u Španjolskoj. Projekt predviđa odlazak učenika u strukovnu školu EEPP SAFA Nuestra Señora de los Reyes u Sevilli u Španjolskoj, u trajanju od dva tjedna. Mobilnost je namijenjena učenicima zanimanja elektroinstalater, elektromehaničar, vodoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije, koji će sudjelovati u teoretskom i praktičnom dijelu programa „Solarna kuća“. Drugi je program „E-buggy i solarno parkiralište“ u strukovnoj školi La Casa Salesiana de la Santísima Trinidad, također u Sevilli, namijenjen automehaničarima i automehatroničarima, koji će sastavljati i testirati električno vozilo.
02.jpg
Stranica: 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?