Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Obavijest učenicima

4.06.2018
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 04. lipnja 2018.g.
Glavna slika
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je nacionalnom konzorciju u sastavu Industrijsko-obrtnička škola Šibenik (koordinator konzorcija), Tehnička škola u Šibeniku, Srednja škola Metković i Industrijska škola u Splitu (škole partneri) projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+.

Projekt pod nazivom „Nove vještine za nove mogućnosti" predviđa obavljanje trotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Beckumu (Njemačka), Gaflenzu (Austrija) i Malagi (Španjolska) te dvotjednu mobilnost u srednjoj strukovnoj školi u Sevilli (Španjolska). Mobilnost je namijenjena učenicima zanimanja elektroinstalater, elektromehaničar, automehatroničar, autolimar, tehnički crtač, brodomehaničar, vodoinstalater, plinoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije.

Zanimanja po državama:

1. Španjolska – „Solar House“ (dva tjedna, 8 učenika):

- elektroinstalater

- vodoinstalater

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih razreda.

2. Njemačka – praksa u poduzećima (tri tjedna, 6 učenika):

- elektroinstalater

- elektromehaničar

- automehatroničar

- autolimar

- tehnički crtač

- vodoinstalater

- plinoinstalater

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih drugih i trećih razreda.

3. Austrija – praksa u poduzećima (tri tjedna, 4 učenika):

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjeg drugog razreda.

4. Španjolska – praksa u poduzećima (tri tjedna, 4 učenika):

- brodomehaničar

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih drugih i trećih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019.

Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

- prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)

- vladanje

- znanje engleskog jezika

- poznavanje i razumijevanje struke

- vježbe i praktična nastava u školi

- praktična nastava izvan škole

- motivacija

Učenici koji imaju ocjenu iz vladanja „loše“, izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomene pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu.

Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika te raspoloživom broju za pojedinu državu mobilnosti.

Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. njegovi će se troškovi pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

Prijavnice i informacije o projektima mogu se preuzeti odsrijede, 6. lipnja 2018. kod koordinatorice projekata, prof. Eleonore Rupić u uredu koordinatorice projekata Erasmus+ u prizemlju, vrata desno od Učeničkog servisa. Prijavnice učenici mogu preuzeti i u elektroničkom obliku na Facebook stranici škole. Prijave se primaju zaključno sa 15. lipnja 2018. godine, a predaju se ISKLJUČIVO koordinatorici projekta, koja će učenicima izdati potvrdu o zaprimljenoj prijavi. Radno vrijeme ureda koordinatorice: ponedjeljak, 3. sat, utorak, 4. sat, srijeda, 5. sat.

Rang-liste s bodovima bit će objavljene najkasnije do 29. lipnja 2018. na oglasnoj ploči, mrežnoj stranici škole te Facebook stranici škole, a prijavljeni učenici bit će navedeni pod šiframa koje sami odaberu.

Na rezultate odabira učenici mogu uložiti žalbu koja se također predaje koordinatorici projekta. Rok za žalbu je 6. srpnja 2018.



Stranica: 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?