Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

PREZENTACIJE FIRME „TECE“

18.03.2013
 

Nova tehnologija spajanja višeslojnih cijevi za vodu i grijanje

5.ožujak 2013.

 

Naša je škola uvijek bila otvorena za nove tehnologije, a naši se nastavnici struke uvijek trude upoznati učenike s istima i to tako da povežu školu i proizvođače.

U suradnji s predstavnicima njemačke firme TECE, u utorak, 5.03.2013. u Praktikumu za strojarske instalacije održana je prezentacija nove tehnologije spajanja cijevi. Učenici, budući instalateri, 3.D razreda i nastavnici strukovnih predmeta pozorno su pratili prezentaciju.

Radi se o TECElogo sustavu za spajanje višeslojnih Pexfit cijevi mehaničkim push-fit spojnicama. Što je novo? Ova tehnologija spajanja omogućuje vrlo brzo i učinkovito spajanje čime se vrijeme rada bitno smanjuje. Ujedno je omogućena i vrlo jednostavna demontaža spoja te ponovno korištenje iste spojnice uvijek iznova.

Predstavnici firme TECE održali su kratko predavanje kojim su nas upoznali s firmom i lepezom svojih proizvoda. Nakon predavanja, profesori Zoran Hadžić i Emil Mačukat, prezentirali su učenicima način spajanja cijevi i spojnica na konkretnoj vježbi tako što su i učenici imali mogućnost aktivnog sudjelovanja. Tijekom cijele prezentacije učenici su imali zadatak voditi bilješke koje su na kraju bile i ocjenjene odličnim ocjenama.

Učenici su dobili prigodne poklone, a škola i Praktikum donaciju u materijalu kako bi se već na slijedećim stručnim vježbama mogla početi primjenjivati nova tehnologija.

Ovim putem zahvaljujemo predstavnicima firme TECE u očekivanju daljnje suradnje.

Slike s prezentacije možete pogledati ovdje.

 


Stranica: 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?