Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

STRUČNA MATURALNA EKSKURZIJA CELJE-BEČ-PRAG

20.10.2013
Rujan 2013.

U petak s 13. na 14. rujna 2013. godine u 24.oo sata, učenici Industrijsko-obrtničke škole zajedno sa svojim nastavnicima krenuli su iz Šibenika na stručnu maturalnu ekskurziju. Vožnja je uglavnom tekla autocestom do Zagreba i dalje prema Sloveniji.  U 7.oo sati sljedećeg dana stigli smo u Celje gdje smo posjetili  46. međunarodni  obrtnički  sajam. Istog dana nastavili smo putovanje prema Beču, gdje smo imali organiziran smještaj s večerom i noćenjem.


Drugog dana, nakon doručka odlazimo uz pratnju lokalnog vodiča u razgledavanje građevina na Ringu, Trg Marije Terezije i Hofburga pa sve do katedrale sv. Stjepana.

U 13.oo sati polazimo prema Češkoj. Uživamo u panoramskom razgledavanju i konačno stižemo u Prag, gdje ćemo odsjesti u hotelu „Step“ sve do kraja ekskurzije. Nakon večere odlazimo u noćnu šetnju Vaclavskim i Starogradskim trgom kojega krasi Tynska crkva, stara gradska vijećnica s astronomskim satom i spomenik Janu Husu. Ostatak večeri provodimo u disco-clubu i u „sitnim“ satima vraćamo se u hotel.

Trećeg dana odlazimo na izlet u Mladu Boleslav gdje posjećujemo tvornicu i muzej Škoda. U tvornici se uz stručno vodstvo upoznajemo sa suvremenim načinom proizvodnje automobila, a u muzeju smo imali priliku razgledati stare modele automobila te galerije starih motora.

Ostatak dana za učenike je bio slobodan i mogli su uživati u vlastitom programu, a kako je u sklopu hotela bio smješten sportski centar, učenici su vrijeme provodili na bazenu, u kuglani ili u organiziranoj kupovini po velikim trgovačkim centrima.

Četvrti dan, nakon doručka, opet odlazimo u razgledavanje Praga u pratnji lokalnog vodiča. Ovaj put posjećujemo Praški dvorac, Baziliku sv. Jirija, Zlata ulička, Katedralu sv. Vita, Malu Stranu, Karlov most...

Ostatak dana učenici su opet bili slobodni za vlastite programe, pa su ovaj put odlučili malo predahnuti jer ih je očekivala duga noć koju su proveli u disco-clubu.

Peti dan, nakon doručka polazimo za Česky Krumlov. Obilazimo povijesnu jezgru grada koja je pod zaštitom UNESCO-a. Učenici po vlastitom izboru odlaze na ručak, nakon čega nastavljamo putovanje, tj. povratak prema domovini.

Čeka nas duga vožnja s čestim i produženim pauzama, pa šestog dana u ranim jutarnjim satima stižemo u naš dragi i voljeni Šibenik.

prof. Linda Plenča BuvaStranica: 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?