Naslovna Vijesti Galerija Kontakt Virtualna šetnja školom

STUDIJSKO PUTOVANJE – Vilnus, Litva

2.03.2022
13. - 20. veljače 2022.g.
Glavna slika

Osamnaest nastavnika i dva ravnatelja škola partnera – Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, Tehnička škola Šibenika i Srednja škola Metković, sudjelovali u studijskom putovanju u Vilnus, Litva, sa ciljem upoznavanja s litvanskim obrazovnim sustavom i uspostavom, organizacijom rada i primjerima dobre prakse litvanskog strukovnog centra.


Studijsko putovanje financirano je u sklopu projekta „ARS MECHANICA za nove kompetencije“ iz Europskog socijalnog fonda.

Nastavnici su posjetili Vilniaus tehnologuiu mokymo centra (VTMC) i njegove pridružene strukovne škole: IT academy, Builders Training Centre, Vilniaus vandenys i Centar za vizualne tehnologije.

Nastavnici su se upoznali s organizacijom i upravljanjem centrom, financiranjem, osiguranjem kvalitete rada, radionicama, praktikumima i opremom, načinom rada s redovnim učenicima i odraslim polaznicima, s osobama s teškoćama i invaliditetom te problemima na koja su nailazili prilikom uspostave svog centra i tekućim problemima. Zaključeno je da RCK ARS MECHANICA ima slične organizacijske i provedbene probleme tijekom provedbe projekta te da će iskustva stečena na studijskom putovanju uveliko pomoći u prevladavanju istih.

Primjere dobre prakse nastavnici će kroz rad u timovima na specifičnim aktivnostima u projektu implementirati u svoj rad i u budući rad Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA.

Sa predstavnicima VTMC-a dogovorene su buduće suradnje kroz rad centara i kroz projekte Erasmus+ koje provode obje škole.

Nastavnici su također posjetili veleposlanstvo Republike Hrvatske u Litvi.


02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg