Naslovna Vijesti Galerija Kontakt Virtualna šetnja školom

LEARNING TRAINING TEACHING ACTIVITY

25.05.2023
Šibenik, 08.05. - 12.05.2023.
Glavna slika
U sklopu Erasmus+ KA2 projekta „DLP“ bili smo domaćini Aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja ( Learning Training Teaching Activity ) od 08. do 12. svibnja 2023.

Ponosni smo što smo uspješno organizirali i ugostili više od 40 sudionika iz partnerskih škola uključenih u projekt:

GO! technisch atheneum Zavelenberg Sint-Agatha-Berchem iz Belgije, Strojarske i prometne škole Varaždin, Tehničke škole Vlasotince i Prve tehničke škole Kruševac iz Srbije, IES Náutico Pesquero de Pasaia Blas de Lezo BHI iz Španjolske,  te nevladine organizacije Institutul pentru Educatie iz Rumunjske i Institoyto Koinonikis Kainotomias Kai Synoxis iz Grčke. 

Zajedničkim  radom naše i belgijske škole – GO! technisch atheneum Zavelenberg Sint-Agatha-Berchem iz Brisela - nositeljice projekta,  organiziran je tjedan prepun aktivnosti za učenike i nastavnike iz  partnerskih škola.

Provedeno je ocjenjivanje digitalnih materijala i digitalnih puteva učenja, od strane učenika, a  koje su izradili nastavnici - članovi  projektnih timova do svibnja 2023., kao i testiranje Ariadna.education platforme.

Učenici naše škole, smjer - brodski električar,  ocjenjivali su i testirali digitalne materijale iz područja pomorske tehnike, koje nastavnik J. Pulić izrađuje zajedno sa španjolskim partnerima. Učenici  su se okušali i u izradi samostalnih digitalnih puteva učenja.

 Gospodin Zoran Jančić, predavač s Visokog učilišta Algebra iz Zagreba,  održao je online predavanje i radionicu o primjeni i korištenju digitalnih alata u poučavanju.

Organiziran je edukativni posjet Veleučilištu u Šibeniku, gdje su se sudionici upoznali s iskustvima i izazovima  u korištenju digitalnih materijala u nastavi te visokoškolske ustanove.

Predavanje je održao gosp. Frane Urem, prodekan Veleučilišta.

Također smo posjetili Iskra shipyard brodogradilište, koje je partner u našem „DLP“ projektu.  https://bit.ly/43pMZnv

Sigurni smo da će provedena ocjenjivanja i aktivnosti doprinijeti još  kvalitetnijoj izradi novih digitalnih sadržaja, kao  i razvoju mrežne platforme Ariadna.education.


dlp.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg