Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

DANI OTVORENIH VRATA 2018

7.11.2018
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 07. studenog 2018.g.
Glavna slika

U sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju , danas je u školi održan Dan otvorenih vrata. U radionicama i praktikumima, učenici su predstavili svoja buduća zanimanja i prednosti strukovnog obrazovanja te suvereno odgovarali na novinarska pitanja. Učenici osmih razreda osnovnih škola iz Šibensko-kninske županije upoznali su se sa strukovnim programima naše škole, okušali se u poslovima pojedinih zanimanja i sudjelovali u zabavnim kvizovima.

Program organizira Europska komisija u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, a nositelj održavanja na području Šibensko-kninske županije je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik.

U promidžbu strukovnog obrazovanja, osim Šibensko-kninske županije, uključeni su i Zavod za zapošljavanje, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK, Hrvatska obrtnička komora, Udruga Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije i niz drugih dionika bitnih za strukovno obrazovanje i tržište rada.

Današnji događaj koji organizira Industrijsko-obrtnička škola prijavljen je Europskoj komisiji i uvršten je na kartu događanja u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Ovdje možete pristupiti kratkoj anketi :

ANKETA


Više

Projekt

BLUE KEP - privremeni rezultati

5.11.2018
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 05. studenog 2018.g.
Glavna slika

U nastavku se nalaze privremeni rezultati učenika za sudjelovanje u projektu "BLUE KEP".

Na rezultate odabira učenici imaju pravo uložiti pisani prigovor koji se predaje u Tajništvu škole, najkasnije do 7. studenoga 2018. godine. Konačni rezultati odabira bit će objavljeni najkasnije do 9. studenoga 2018. godine na mrežnoj stranici škole.

Privremeni rezultati - BLUE KEP


Više

 

Poziv učenicima za sudjelovanje u projektu

BLUE KEP

18.10.2018
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 18. listopada 2018.g.
Glavna slika

Projekt BLUE KEP predviđa mobilnost dva (2) učenika 2. A razreda, zanimanje brodski električar, u Italiji (regija Friuli-Venezia Giulia), i to 15 dana u strukovnim školama ISIS Brignoli – Einaudi – Marconi i EnAIP FVG, te 30 dana na stručnoj praksi u lokalnim tvrtkama.

Odabir sudionika temeljit će se na uspjehu i motiviranosti kandidata.

Prijaviti se mogu svi učenici koji ispunjavaju sljedeće kriterije:

 • Prosjek ocjena (opći uspjeh) u školskoj godini 2017./2018. najmanje 3,00
 • Najmanje ocjena vrlo dobar (4) iz predmeta Engleski jezik u školskoj godini 2017./2018.
 • Uzorno vladanje (ocjena u školskoj godini 2017./2018.)

Učenici koji ispunjavaju navedene kriterije, a žele sudjelovati u projektu trebaju dostaviti:

 1. Prijavni obrazac potpisan od strane roditelja/staratelja
 2. Motivacijsko pismo
 3. Potvrdu o prosjeku ocjena, ocjeni iz Engleskog jezika te ocjeni iz vladanja u školskoj godini 2017./2018., potpisanu od strane ravnatelja škole (podatke u potvrdu upisuje razrednik)
 4. Presliku važeće osobne iskaznice roditelja/staratelja koji potpisuje prijavnicu

Prijave se predaju u Tajništvu škole, najkasnije do 26. listopada 2018. godine. Prijave koje ne budu sadržavale sve tražene dokumente, kao i prijave predane izvan roka, neće se razmatrati.

Odabir kandidata obavit će povjerenstvo u sastavu prof. Eleonora Rupić, prof. Joso Pulić i ravnatelj Zoran Živković prema sljedećim kriterijima:

 • Opći uspjeh 20%
 • Ocjena iz Engleskog jezika 20%
 • Usmena provjera znanja engleskog jezika (provodi se kroz motivacijski razgovor) 10%
 • Motivacijski razgovor (na engleskom jeziku) s ciljem utvrđivanja zainteresiranosti i motiviranosti kandidata 50%

Nakon zaprimljenih prijava te provedenih motivacijskih razgovora povjerenstvo će sastaviti rang-listu kandidata i odabrati dva najbolje rangirana učenika. Rezultati odabira bit će objavljeni na mrežnoj stranici škole te na Facebook stranici škole najkasnije do 2. studenoga 2018. godine.

Na rezultate odabira učenici imaju pravo uložiti pisani prigovor koji se predaje u Tajništvu škole, najkasnije do 7. studenoga 2018. Konačni rezultati odabira bit će objavljeni najkasnije do 9. studenoga 2018. godine.

 

Više o projektu na ovoj poveznici:

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije - BLUE KEP - PROGRAM RAZMJENE ZNANJA I INTEGRACIJE SUSTAVA EDUKACIJE U PREKOGRANIČNOM PODRUČJU


Više

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?